Recent toegevoegd
Sluiten
Geen producten gevonden...

Leveranciers

Op deze pagina stellen we je graag voor aan onze boeren en leveranciers.

 

Produceer je zelf een product, waarvan je denkt dat deze goed in één van onze boxen zou passen? Neem dan contact met ons via dit formulier.

 

Kaasboerderij van Veen

In het Zoeterwoudse rustieke buurtschap De Weipoort is de monumentale boerderij van de familie Van Veen gevestigd. De oude karakteristieke gebouwen, waaronder een woonhuis, boenhok, karnmolen en wagenschuur, dateren uit 1740. Zij zijn de derde generatie Van Veen die hier woont en werkt. Grootvader is hier in 1913 gestart met de boerderij. Op 9 oktober 2013 heeft de boerderij het predicaat 'Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier' ontvangen.

Weipoort

De Weipoort maakt deel uit van 'het Land van Wijk en Wouden'. Dit is een open gebied bestaande uit droogmakerijen en veenweidenpolders, waarin het landschap door de huidige agrarische bedrijven wordt gedragen.  Zo'n mooi en waardevol landschap, rijk aan cultuurgeschiedenis, natuurwaarde en streekproducten, is een bron van genieten en verdient hun bescherming.

Boerenkaas

Het bedrijf van Sjaak en Karin van Veen omvat 34 hectare grasland. Daarnaast wordt er nog op diverse plaatsen land bij gehuurd. Een deel van het grasland bestaat uit klei en veengrond, waarin zich nog de zeer oude kreekruggen bevinden. Verder is de verkaveling typerend voor deze streek.

Naast de traditionele rond Goudse Boerenkaas worden er op de boerderij ook boerenkazen in de vorm van een hart en tulp gemaakt.

 

Boerderij Pennings

Zuivelboerderij Pennings is gelegen in het polderlandschap tussen Leiden en de Haarlemmermeer en ligt direct aan de Kagerplassen. De boerderij is ontstaan omstreeks 1930 en bestaat uit ruim 33 hectare grasland, 55 melkkoeien, 30 stuks jongvee en een aantal schapen en geiten. Vanaf het prille begin wordt er kaas gemaakt op de boerderij en destijds is direct begonnen met de verkoop hiervan aan huis. Al gauw liep de verkoop goed en werd naast de boter, kaas en eieren het assortiment uitgebreid met allerlei ambachtelijke producten. Zuivelboerderij Pennings is sinds 2001 aangesloten bij het Samenwerkingsverband van Landwinkels in Nederland en daarmee is het aanbod in de winkel nog groter geworden. Er is een nauwe samenwerking met andere Landwinkels en verschillende producten worden onderling uitgewisseld om het assortiment gevarieerd te houden. Zo kunt u bij Landwinkel Pennings niet alleen terecht voor boerenkaas, maar ook voor vlees, yoghurt, ijs, honing, meel, wijn en vruchtensappen. Diervriendelijke bereiding en de natuurzuivere kwaliteit zijn kenmerkend voor de producten.

 

Boerderij Pennings

 

Boerderij Vierhuizen

Boerderij de Vierhuizen is een klein biologisch familiebedrijf,gevestigd op de grens van de gemeenten Zoeterwoude en Leidschendam-Voorburg. Het is een melkveehouderij met ca. 50 melkkoeien, 20 kalveren en pinken, en 5 ooien (moederschapen). Van een deel van de melk wordt op de boerderij echte boerenkaas van speciale topkwaliteit gemaakt. Deze kaas wordt onder eigen keurmerk (Wilde Weide Kaas) verkocht aan restaurants en kaasspeciaalzaken in en buiten Nederland. Ook is er een winkeltje op de boerderij.

 

Boerderij Vierhuizen

 

Op Boerderij de Vierhuizen wordt gewerkt volgens biologische principes. Sinds 1 oktober 2011 draagt Boerderij de Vierhuizen het bekende, exclusieve EKO-logo.

Een belangrijk aspect van Boerderij de Vierhuizen is natuurbeheer. Vrijwel al het land, ca 40 hectare in totaal, is natuurgebied. Hier krijgt de natuur voorrang. Weidevogels, vlinders, kikkers en andere dieren zijn even belangrijk als de koeien. Ook op het erf worden allerlei maatregelen genomen voor de flora en fauna.

 

Groene Hart Coöperatie

In Nederland is een plek waar al generaties lang keihard wordt gewerkt aan onze dagelijkse levensbehoefte: goed eten! Die plek is Het Groene Hart van Nederland. Een gebied dat begint aan de rand van Amsterdam en zich via Utrecht uitstrekt tot de Drechtsteden. Er leven boeren en ambachtslui die als Groene Hart Coöperatie hun krachten én producten hebben gebundeld onder één merk: STREEK.

 

Groene Hart

 

STREEK staat voor échte producten: Heerlijke kaas, zuivel, groenten, vlees, fruit en meer: duurzaam geproduceerd en gemaakt van eigen, Hollandse bodem. Deze STREEK-producten worden door mannen en vrouwen gemaakt die van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat bikkelen en maar één doel hebben: een kwalitatief hoogwaardig en eerlijk product verzorgen. Voedsel waarvan je zeker weet dat het met liefde en toewijding is gemaakt of geoogst en wat ook nog eens uit de regio komt. Hoe vers wil je het hebben? Door de korte afstanden tussen de producenten en consumenten kunnen de producten vers worden geleverd. Niet altijd voor de laagste prijs, maar dus ook zonder concessie in kwaliteit en smaak. Wij willen dat producten uit de streek bereikbaar zijn voor iedereen die bewust voor lokaal geproduceerd eten wil kiezen.

 

Oma Appels Lekkernijen

Dit is Sandra Dool (Oma Appel voor de kleinkinderen) en zij maakt alle lekkernijen zelf op ambachtelijke wijze in eigen keuken. Veel fruitsoorten komen van eigen tuin of hebben een biologische achtergrond. Ze probeert zo veel mogelijk binnen het Groene Hart aan vers en onbespoten fruit te komen om daar lekkernijen van te maken. Denk daarbij aan halvajam, chutney, siroop, gedroogde groente en fruit, tokkelroom, etc. Daarbij gebruikt ze zo min mogelijk toevoegingen om de pure smaken te behouden.

 

 

Hoeve Biesland

Hoeve Biesland is een biologisch-dynamische boerderij met het Demeter-keurmerk in Delft, waar ze vlees, brood, rauwe melk en groenten produceren en arbeidsmatige dagbesteding aanbieden. De dieren grazen in natuurgebieden, hebben veel ruimte en krijgen zo min mogelijk antibiotica. Maar ze werken ook zonder gif of kunstmest, zodat de grond gezond blijft en het natuurgebied rondom de boerderij een hoge biodiversiteit heeft. Daarnaast blijven hun grondstoffen zoveel mogelijk binnen het bedrijf, dat is onderdeel van de ‘Kringlooplandbouw’. Hier werken ze samen aan smaakvolle producten die ze van het platteland naar de stad brengen. De producten verkopen ze onder andere in onze drukbezochte boerderijwinkel. Maar ze leveren ook aan de horeca, instellingen en winkels in de stad. Daarnaast zijn ze actief in landschapsbeheer in samenwerking met Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Ook draait Hoeve Biesland voor 100% op zonne-energie. Slootkantmaaisel uit de omgeving gebruiken ze als strooisel voor de koeienstal. Zo maken ze vruchtbare compost van iets wat normaliter als ‘afvalproduct’ wordt gezien. Tuinders en akkerbouwers uit de omgeving gebruiken deze compost op hun land. Gekapte zieke bomen uit de omgeving verwerken we tot haardhout.

 

 

Brood Van Nu

Bakkers Van Nu, een exclusieve ambachtelijke desem-bakkerij opgericht in 2012. Twee gedreven bakkers die de handen ineen hebben geslagen om met hun kennis en ervaring het ambachtelijke broodbakken weer aan de klant te laten zien en proeven.

Brood van Nu: Het bedrijf dat nog door middel van het nemen van tijd en aandacht plaats heeft voor de authentieke biologische broodprocessen.

 

 

Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder

Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder is een kleinschalige duurzame fokkerij van oud-Hollandse Lakenvelder runderen. Een deel van hun land is weidevogelreservaat. Wij doen daarom aan agrarisch natuurbeheer. Dat betekent onder meer dat ze extensief beweiden, uitgesteld maaien en delen van de polder vernatten. Met resultaat! Als u ze bezoekt in het broedseizoen, dan hebt u grote kans dat u een grutto treft.

Als u vlees eet, kies dan voor duurzaam en lokaal vlees. Goed voor het ras en goed voor het milieu. En ook nog van topkwaliteit! De dieren staan in de zomer buiten in de wei en in winter in de stal. In de winter krijgen ze ruwvoer dat in de zomer van eigen land wordt gehaald. De dieren worden geslacht bij een kleinschalige slachter en het vlees wordt verwerkt door een ambachtelijke slager. Ook verkopen ze vleespakketten en los vlees in hun eigen vleeswinkel.

 

Boer 'n Winkel

Mijn naam is Corrine Noordam, de Boer 'n Winkel heb ik opgezet om de mensen te leren hoe lekker smakelijk en makkelijk kalfsvlees te bereiden is.
Omdat de Europese overheid niet meer weg is te denken in de huidige veehouderij, hebben wij vanuit een eigen visie een transparant en gezond klimaat voor onze kalveren. Uiteraard volgens de norm die is gesteld door de overheid. Maar gaan graag een stapje verder door de dieren met zorg en liefde te behandelen. Iets wat geen wet kan verplichten, maar je proeft het wel!

Vanuit een jarenlange ervaring van generatie op generatie denken wij, met de zorg voor onze kalveren en uw vlees, de juiste formule te hebben.

Laat u verrassen en kom eens een kijkje nemen bij de Boer'n Winkel op het Oude Kerkpad 9b in Ter Aar.

Online bestellen
Taal
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »