Recent toegevoegd
Sluiten
Geen producten gevonden...

Leveranciers

Op deze pagina stellen we je graag voor aan een aantal van onze boeren en leveranciers.

Produceer je zelf een product, waarvan je denkt dat deze goed in één van onze boxen zou passen? Neem dan contact met ons op via [email protected] of 06 1801 4442.

 

Kaasboerderij van Veen

In het Zoeterwoudse rustieke buurtschap De Weipoort is de monumentale boerderij van de familie Van Veen gevestigd. De oude karakteristieke gebouwen, waaronder een woonhuis, boenhok, karnmolen en wagenschuur, dateren uit 1740. Zij zijn de derde generatie Van Veen die hier woont en werkt. Grootvader is hier in 1913 gestart met de boerderij. Op 9 oktober 2013 heeft de boerderij het predicaat 'Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier' ontvangen.

Weipoort

De Weipoort maakt deel uit van 'het Land van Wijk en Wouden'. Dit is een open gebied bestaande uit droogmakerijen en veenweidenpolders, waarin het landschap door de huidige agrarische bedrijven wordt gedragen.  Zo'n mooi en waardevol landschap, rijk aan cultuurgeschiedenis, natuurwaarde en streekproducten, is een bron van genieten en verdient hun bescherming.

Boerenkaas

Het bedrijf van Sjaak en Karin van Veen omvat 34 hectare grasland. Daarnaast wordt er nog op diverse plaatsen land bij gehuurd. Een deel van het grasland bestaat uit klei en veengrond, waarin zich nog de zeer oude kreekruggen bevinden. Verder is de verkaveling typerend voor deze streek.

Naast de traditionele rond Goudse Boerenkaas worden er op de boerderij ook boerenkazen in de vorm van een hart en tulp gemaakt.

 

Boerderij Pennings

Zuivelboerderij Pennings is gelegen in het polderlandschap tussen Leiden en de Haarlemmermeer en ligt direct aan de Kagerplassen. De boerderij is ontstaan omstreeks 1930 en bestaat uit ruim 33 hectare grasland, 55 melkkoeien, 30 stuks jongvee en een aantal schapen en geiten. Vanaf het prille begin wordt er kaas gemaakt op de boerderij en destijds is direct begonnen met de verkoop hiervan aan huis. Al gauw liep de verkoop goed en werd naast de boter, kaas en eieren het assortiment uitgebreid met allerlei ambachtelijke producten. Zuivelboerderij Pennings is sinds 2001 aangesloten bij het Samenwerkingsverband van Landwinkels in Nederland en daarmee is het aanbod in de winkel nog groter geworden. Er is een nauwe samenwerking met andere Landwinkels en verschillende producten worden onderling uitgewisseld om het assortiment gevarieerd te houden. Zo kunt u bij Landwinkel Pennings niet alleen terecht voor boerenkaas, maar ook voor vlees, yoghurt, ijs, honing, meel, wijn en vruchtensappen. Diervriendelijke bereiding en de natuurzuivere kwaliteit zijn kenmerkend voor de producten.

Op Boerderij de Vierhuizen wordt gewerkt volgens biologische principes. Sinds 1 oktober 2011 draagt Boerderij de Vierhuizen het bekende, exclusieve EKO-logo.

Een belangrijk aspect van Boerderij de Vierhuizen is natuurbeheer. Vrijwel al het land, ca 40 hectare in totaal, is natuurgebied. Hier krijgt de natuur voorrang. Weidevogels, vlinders, kikkers en andere dieren zijn even belangrijk als de koeien. Ook op het erf worden allerlei maatregelen genomen voor de flora en fauna.

 

Groene Hart Coöperatie

In Nederland is een plek waar al generaties lang keihard wordt gewerkt aan onze dagelijkse levensbehoefte: goed eten! Die plek is Het Groene Hart van Nederland. Een gebied dat begint aan de rand van Amsterdam en zich via Utrecht uitstrekt tot de Drechtsteden. Er leven boeren en ambachtslui die als Groene Hart Coöperatie hun krachten én producten hebben gebundeld onder één merk: STREEK.

Groene Hart

STREEK staat voor échte producten: Heerlijke kaas, zuivel, groenten, vlees, fruit en meer: duurzaam geproduceerd en gemaakt van eigen, Hollandse bodem. Deze STREEK-producten worden door mannen en vrouwen gemaakt die van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat bikkelen en maar één doel hebben: een kwalitatief hoogwaardig en eerlijk product verzorgen. Voedsel waarvan je zeker weet dat het met liefde en toewijding is gemaakt of geoogst en wat ook nog eens uit de regio komt. Hoe vers wil je het hebben? Door de korte afstanden tussen de producenten en consumenten kunnen de producten vers worden geleverd. Niet altijd voor de laagste prijs, maar dus ook zonder concessie in kwaliteit en smaak. Wij willen dat producten uit de streek bereikbaar zijn voor iedereen die bewust voor lokaal geproduceerd eten wil kiezen.

 

Oma Appels Lekkernijen

Dit is Sandra Dool (Oma Appel voor de kleinkinderen) en zij maakt alle lekkernijen zelf op ambachtelijke wijze in eigen keuken. Veel fruitsoorten komen van eigen tuin of hebben een biologische achtergrond. Ze probeert zo veel mogelijk binnen het Groene Hart aan vers en onbespoten fruit te komen om daar lekkernijen van te maken. Denk daarbij aan halvajam, chutney, siroop, gedroogde groente en fruit, tokkelroom, etc. Daarbij gebruikt ze zo min mogelijk toevoegingen om de pure smaken te behouden.

 

Hoeve Biesland

Hoeve Biesland is een biologisch-dynamische boerderij met het Demeter-keurmerk in Delft, waar ze vlees, brood, rauwe melk en groenten produceren en arbeidsmatige dagbesteding aanbieden. De dieren grazen in natuurgebieden, hebben veel ruimte en krijgen zo min mogelijk antibiotica. Maar ze werken ook zonder gif of kunstmest, zodat de grond gezond blijft en het natuurgebied rondom de boerderij een hoge biodiversiteit heeft. Daarnaast blijven hun grondstoffen zoveel mogelijk binnen het bedrijf, dat is onderdeel van de ‘Kringlooplandbouw’. Hier werken ze samen aan smaakvolle producten die ze van het platteland naar de stad brengen. De producten verkopen ze onder andere in onze drukbezochte boerderijwinkel. Maar ze leveren ook aan de horeca, instellingen en winkels in de stad. Daarnaast zijn ze actief in landschapsbeheer in samenwerking met Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Ook draait Hoeve Biesland voor 100% op zonne-energie. Slootkantmaaisel uit de omgeving gebruiken ze als strooisel voor de koeienstal. Zo maken ze vruchtbare compost van iets wat normaliter als ‘afvalproduct’ wordt gezien. Tuinders en akkerbouwers uit de omgeving gebruiken deze compost op hun land. Gekapte zieke bomen uit de omgeving verwerken we tot haardhout.

 

 

Brood Van Nu

Bakkers Van Nu, een exclusieve ambachtelijke desem-bakkerij opgericht in 2012. Twee gedreven bakkers die de handen ineen hebben geslagen om met hun kennis en ervaring het ambachtelijke broodbakken weer aan de klant te laten zien en proeven.

Brood van Nu: Het bedrijf dat nog door middel van het nemen van tijd en aandacht plaats heeft voor de authentieke biologische broodprocessen.

 

 

Boer 'n Winkel

Mijn naam is Corrine Noordam, de Boer 'n Winkel heb ik opgezet om de mensen te leren hoe lekker smakelijk en makkelijk kalfsvlees te bereiden is.
Omdat de Europese overheid niet meer weg is te denken in de huidige veehouderij, hebben wij vanuit een eigen visie een transparant en gezond klimaat voor onze kalveren. Uiteraard volgens de norm die is gesteld door de overheid. Maar gaan graag een stapje verder door de dieren met zorg en liefde te behandelen. Iets wat geen wet kan verplichten, maar je proeft het wel!

Vanuit een jarenlange ervaring van generatie op generatie denken wij, met de zorg voor onze kalveren en uw vlees, de juiste formule te hebben.

Laat u verrassen en kom eens een kijkje nemen bij de Boer'n Winkel op het Oude Kerkpad 9b in Ter Aar.

 

Lakenvelder boerderij Boterhuispolder

Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder ligt op een steenworp afstand van de Kagerplassen, midden in het Groene Hart, onder de rook van de historische stad Leiden.

Sinds 2014 is de boerderij eigendom van de familie De Willigen. Vader Fernand en zoon Niek houden hier een kudde Lakenvelder koeien voor de vleesverkoop. We vinden het bijzonder dat we de eeuwenlange agrarische bedrijvigheid op deze mooie locatie kunnen voortzetten.

Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder is een kleinschalige, duurzame fokkerij van Lakenvelder runderen. Onze dieren staan in de zomer buiten in de wei en in winter in de ligboxenstal. We voeren ze in de winter alleen ruwvoer dat we in de zomer van ons eigen land halen. De dieren worden geslacht bij een kleinschalige slachter en vervolgens wordt het vlees verwerkt door een ambachtelijke slager. We verkopen vleespakketten en los vlees aan huis.

 

Brouwerij Het Bierkwartier

Brouwerij het Bierkwartier is opgericht in 2017 door vier vrienden uit Noordwijkerhout. We houden van gezelligheid, we zijn creatief en we zweren bij speciaalbier. Eén en één is twee en zo is in 2015 het idee ontstaan om ons eigen bier te gaan ontwikkelen. Om ons van andere brouwerijen te onderscheiden, kiezen wij voor het brouwen van populaire biersoorten met een eigen touch en onverwachtse ingrediënten. 

Ons eerste bier is een White IPA. Het kenmerkende hieraan is dat het de kleur en frisheid van een witbier heeft, maar de hoppige smaak van een IPA. In 2018 hebben wij ons tweede bier ontwikkeld. Een Pale Ale leek ons een goede vervolgstap met als vernieuwende kruidige ingrediënt tijm. In 2019 hebben wij de wij de Herrieschopper geïntroduceerd. Een mooie heldere Tripel van 9% met de licht zoete smaak van jeneverbessen.

Dit jaar staat in het teken van de Praatjesmaker. Een robuuste porter van 6,9% met tonen van vanille en tonkabonen. Wij zijn van mening dat we mooie bieren gebrouwen hebben en we zijn alweer druk bezig met de volgende.

 

Boer en Goed

Uit het Groene Hart 

Alles komt zo van de boeren uit het Zuidhollandse Groene Hart, sommigen op een steenworp afstand, anderen van iets verder. Geen fabriek, geen distributiecentrum of tussenhandel.

Gewoon puur natuur en met passie gemaakt. Verser, eerlijker en gezonder kan niet. Ontdek zelf: wandelen, fietsen, varen of sporten. Vanaf de Poort naar het Groene Hart.

 

Brouwerij Klein Duimpje

De ambachtelijke bierbrouwerij is gelegen in het prachtige Bollenstreek gebied in Zuid-Holland.

De Hillegomse brouwerij heeft een sfeervol proeflokaal dat open is op vrijdag, zaterdag en zondag. Een gezellige omgeving waar je met vrienden, collega’s, en familie kan genieten van de vele soorten bier die de brouwerij maakt. Vaak wordt er op die dagen volop in de brouwerij gewerkt zodat u door het panorama raam van het proeflokaal de productieruimte in kunt kijken, waar dan mogelijk gebrouwen of gebotteld wordt. Bij een eerste bezoek is het aardig om een rondleiding te volgen. De brouwer zal dan met veel plezier en enthousiasme vertellen over de brouwerij, de bieren en het brouwproces. Er zijn ook andere arrangementen mogelijk, we zien je graag een keer terug.

Bij mooi weer is er een groot terras om lekker buiten te kunnen zitten.

 

Online bestellen
Taal
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »